Court Rules

Wichita County Courts at Law Pre-Motion Conference Requirements

1 rule from official source documents

Pre-motion conference and letter requirements before filing motions, including sequential steps.

Before filing a motion, moving counsel must confer with counsel for affected parties to determine whether the motion will be opposed, except for motions allowed by law to be filed ex parte, motions to dismiss the entire action, summary-judgment motions, and motions for new trial.

Except for motions expressly allowed by law to be filed ex-parte, before filing any motion, counsel for a moving party shall confer with the counsel for all parties affected by the requested relief to determine whether or not the contemplated motion will be opposed. Such conference is required for all motions except motions to dismiss the entire action, motions for summary judgment and motions for new trial.

Common questions about Wichita County Courts at Law pre-motion conference requirements

Does Wichita County Courts at Law require a pre-motion conference or letter before filing a motion?

Before filing a motion, moving counsel must confer with counsel for affected parties to determine whether the motion will be opposed, except for motions allowed by law to be filed ex parte, motions to dismiss the entire action, summary-judgment motions, and motions for new trial.

View ruleOfficial source Source: page 11, section RULE 1.6 CONFERENCE REQUIRED – CIVIL CASES ONLY